„Gęsina na Św. Marcina” – Pałac Goetz zaprasza!
We współpracy ze Slow Food Polska po raz kolejny Pałac Goeatz zaprasza na wyjątkową kolację degustacyjną. XIV edycja akcji „Gęsina na Św. Marcina” odbędzie się 12 listopada.
Z okazji długiego weekendu 11 – 13 listopada przygotowano specjalną ofertę obejmującą kolację w barze piwnym, zwiedzanie pałacu i browaru Okocim oraz kolację degustacyjną, gdzie serwowane będą wspaniałe dania na bazie gęsiny przygotowane według autorskich przepisów najlepszych szefów kuchni. Nie zabraknie także doskonałego wina Świętomarcińskiego z Winnicy Turnau.
Wrażeń kulinarnych dostarczy Szef Kuchni Paweł Kras ‑ utalentowany kucharz młodego pokolenia, zwycięzca prestiżowego Konkursu Sztuki Kulinarnej L’art de la cusine Martell. Jego kulinarne kreacje zaskakują oryginalnością, sposobem łączenia smaków czy nietypowych składników. Łączą też tradycyjne receptury z nowoczesnymi metodami gotowania.