11 listopada 2024
Aktualności

Browar Trzech Kumpli z Tarnowa w żółtym przewodniku Gault&Millau wśród najlepszych produktów regionalnych

Pod koniec listopada ubiegłego roku odbyła się Gala Premierowa V edycji Żółtego Przewodnika Gault&Millau i wręczenie nagród najlepszym szefom kuchni w Polsce. W gronie laureatów znalazł się Browar Trzech Kumpli, a za ich sprawą, Tarnów!

O co chodzi z tym „ żółtym” przewodnikiem?

Każdego roku anonimowi inspektorzy oceniają wybrane restauracje w Polsce. Oceniane są pod względem jakości produktów, smaku, wyglądu oraz sposobu podania jedzenia. Do przewodnika trafiają miejsca naprawdę godne uwagi. Dlatego często mówi się, że Żółty Przewodnik Gault&Millau Polska to kulinarna mapa naszego kraju.

W tym roku inspektorzy wybrali także najlepsze produkty regionalne, wytwarzane przez rzemieślników, pasjonatów lub małe rodzinne przedsiębiorstwa. Oprócz restauracji znajdziecie tam także listę polecanych produktów takich jak sery, miody, oleje tłoczone na zimno, wędliny, przetwory, nabiał, cydry, nalewki, wina i piwa.

A wśród nich Browar Trzech Kumpli z Tarnowa!

W tym zacnym gronie znalazł się także Browar Trzech Kumpli, a za naszą sprawą nasze miasto, Tarnów!

– Jesteśmy dumni. Bardzo się cieszymy, że nasze piwa i nasza praca została dostrzeżona i doceniona. Był to dla nas przemiły akcent podsumowujący naszą pracę na koniec minionego roku – czytamy na profilu społecznościowym tarnowskiego Browaru.

Fot. Trzech Kumpli – Browar Lotny

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *